Hava Grubu Burçları ve Özellikleri

Hava Grubu Burçları

Astrolojide burçlar; ateş, hava, toprak ve su olarak dört elemente göre gruplandırılır. Her grupta ise üçer burç bulunmaktadır. Aynı grup içerisindeki burçlar kendine has benzer özelliklere sahiptir. Kişinin burcunun ait olduğu grup ise onun karakteri, doğası, mizacı gibi temel kişilik özelliklerini belirler. Burçları gruplarına göre yorumladığımız bu seride sıra Hava Burçları ve Özellikleri yazısında.

Bu içerik serisinin diğer yazıları için aşağıdaki linklere göz atabilirsiniz.

Hava Burçları Nelerdir ?

Hava Burçları ve Özellikleri

Hava burçları hayatın sözel alanını, sosyal ilişkilerini ve arkadaşlığı temsil eder. Samimi sohbetleri ve cana yakın tavırlarıyla birçok insanı bir araya getirebilir. Aynı zamanda sözel yetenekleri sayesinde kendilerini oldukça iyi ifade ederler. Ev ortamını pek sevmeyen hava grubu burçları, sürekli gezmenin ve yeni yerler keşfetmenin peşindedir. Bu sayede yeni insanlarla da iletişime geçebilirler. 

Kısacası hava burçları diğer burç gruplarına göre iletişim yönünden daha kuvvetli ve daha dost canlısıdır. Güler yüzleri ve hoş sohbetleri sayesinde etraflarındaki insanları yanlarında tutmayı başarabilirler. 

İkizler Burcu

İKİZLER BURCU (22 Mayıs- 22 Haziran)

Hava burçları arasında yer alan İkizler burçlarının en çok bilinen özelliği, bitmek bilmeyen neşeleri ve pozitif bir karaktere sahip olmalarıdır. Hayatı akışına bırakan ve her şeyden keyif almayı tercih eden bir yapıları vardır. İletişim kurmakta asla güçlük çekmezler aksine çevrelerinde birçok insan bulunur. Bu sayede herkesle kolaylıkla anlaşabilirler ve arkadaş olabilirler. İkizler burcu insanlarının pratik zekası da oldukça gelişmiştir. Tatlı dili, sempatisi ve zekasıyla halledemeyecekleri sorun yoktur. 

Bu insanlar için eğitim çok önemlidir. Hangi yaşta olurlarsa olsun öğrenmeye aç ve meraklılardır. Sadece okul hayatındaki konulara değil, yaşama dair konulara da hakim olmak isterler. Bu sebeple de her konu hakkında yorum yapabilen, kültürlü seviyesi yüksek olan insanlardır. Yazı yazmak ve kitap okumak da, ikizler insanının en büyük hobileri arasındadır. 

Zeka seviyeleri yüksek olduğu için hep düşünme halindelerdir. Düşünceler, aklın bir köşesinde sürekli döndüğü ve durmak bilmediği için kafaları biraz karışık olabilir. Kararsız ve dengesiz olarak anılan bu durum aslında İkizler burcunun en karakteristik özelliğidir. Bu kararsızlık ve ani düşünce değişimi nedeniyle hayatlarında önemli karar almak onlar için oldukça zordur.

Terazi Burcu

TERAZİ BURCU (23 Eylül- 22 Ekim)

Hava burçları grubuna ait olan Terazi burçlarının en çok bilinen özelliği, kibar, hoşgörülü ve hayatın güzelliklerine düşkün bir yapıya sahip olmalarıdır. Pozitif enerjileri sayesinde her ortamda dikkatleri üzerine çekmeyi başarırlar. Aslında dikkat çekmelerinin tek sebebi enerjileri değil, doğuştan gelen çekici ve hoş tavırlarıdır. Bu sebeple, kendinizi beklenmedik bir anda Terazi burcu insanının yanında bulabilirsiniz. 

Estetik algıları çok yüksek olan Terazi burçlarının hayattan öncelikli beklentileri, her şeyden keyif almak ve her an eğlenmektir. Bu kadar keyifci bir yapıya sahip olmaları, onları tembelliğe itebilir. Tüm bunların yanında adalet ve eşitlik kavramı olmazsa olmazlarındandır. Bulundukları ortamda yapılan en ufak bir haksızlığa göz yummayıp haklarını sonuna ararlar. Herkese adil davranırlar ve kimsenin hakkını yemek istemezler. 

Aşk ve ikili ilişkiler denince de ilk akla gelenlerin arasında Terazi burcu vardır. Aşka, sevgiye ve sadakata çok önem verirler. İlişki sırasında yaptıkları fedakarlıklar yüzünden kendi karakterlerinden vazgeçmişler olabilirler. Bu nedenle ilişki konularında sakin ilerlemeleri ve çok dikkatli olmaları gerekir. 

Kova Burcu

KOVA BURCU (21 Mart- 20 Nisan)

Hava grubuna ait olan Kova burçlarının en çok bilinen özelliği, sivri zekaları, hayata olan farklı bakış açıları ve özgürlükçü bir yapıya sahip olmalarıdır. Girdikleri ortamlarda marjinal tavırları ve sıradan olmayan dış görünüşleriyle oldukça dikkat çekerler. Her zaman bildiklerini yapmakta ısrarlı ve dik kafalılardır. İçten içe, yaptıkları şeyin her zaman doğru olduğunu düşünürler. Yapmaktan asla vazgeçmezler aksine ısrarla devam ederler. Bu özellikler sayesinde de çoğu bilim insanının Kova burcu olduğunu görebiliyoruz. Fazla düşündükleri için de bazen bir çıkmazın içine girebilirler ve kendilerini bir karmaşanın ortasında bulabilirler. Bu sebeple psikolojik olarak sorunlar yaşamaya eğilimlidirler.

Kova burcu insanlarının ufak dertleri yoktur aksine dünya düzenini değiştirmek gibi büyük meseleleri kendilerine dert edinirler. İnsanlığa faydalı olabilmeyi, gördüğü yanlışları düzeltebilmeyi ve toplumun karmaşasını çözmeyi hedefler. Aynı zamanda çok özgür bir ruha sahiptirler. Kısıtlama altında olmamayı ve düşündükleri her şeyi yapabilmeyi isterler. Bu durum ise onların bir anda ikili ilişkilerini bitirmelerini hatta işi bile bırakmalarına neden olur.


Sizler için hazırladığımız Hava Burçları ve Özellikleri yazımızın yanı sıra Youtube kanalımızdan detaylı burç yorumlarını da izleyebilirsiniz. Ayrıca profesyonel falcılarımız aracılığıyla; Kahve, Tarot, Katina, Su ve Yıldızname gibi falları da baktırabilirsiniz. Falsepeti ailesi olarak tüm burçlar için iyi ve keyifli bir hafta dileriz.