Su Grubu Burçları ve Özellikleri

Su Grubu Burcu

Astrolojide burçlar; ateş, hava, toprak ve su olarak dört elemente göre gruplandırılır. Her grupta ise üçer burç bulunmaktadır. Aynı grup içerisindeki burçlar kendine has benzer özelliklere sahiptir. Kişinin burcunun ait olduğu grup ise onun karakteri, doğası, mizacı gibi temel kişilik özelliklerini belirler. Burçları gruplarına göre yorumladığımız bu seride sıra Su Grubu Burçları ve Özellikleri yazısında.

Bu içerik serisinin diğer yazıları için aşağıdaki linklere göz atabilirsiniz.

Su Grubu Burçları Nelerdir ?

Su Grubu Burçları ve Özellikleri

Su grubu burçları, hayatın sezgisel, ruhsal ve duygusal yönlerini temsil ederler. Etraftaki kişilerin neler düşündüklerini ve neler hissettiklerini anlamakta güçlük çekmezler. Aksine kişilerin dert ortağı, sırdaşı, bir nevi doğal psikologları haline gelirler. Yaptıkları gözlemler sayesinde kişilerin davranışları, jest ve mimiklerini kolayca anlayabilirler. Etrafınızda su grubu burçlarından bir insan bulunuyorsa, ona hislerinizi teker teker açmaya çalışmadan sizi anlayabilir ve empati yapabilirler. 

Kısacası su grubu burçları diğer burç gruplarına göre çok daha duygusal, romantik ve hassastırlar. Sezgileri çok kuvvetli ve kişilerin ruhsal derinliklerine kolayca inebilirler. 

Yengeç Burcu

Yengeç Burcu (23 Haziran – 22 Temmuz)

Su grubuna ait olan Yengeç burçlarının en bilinen özellikleri duygusal ve anaç bir karaktere sahip olmalarıdır. Ailelerine çok düşkün olan bir yapıları vardır. Her zaman için kendilerinden çok ailelerini ve çocuklarını ön planda tutarlar. Sadakat, sevgi, dostluk ve güven yengeç insanı için olmazsa olmazlardandır. Huzurla yaşanacak her an için ellerinden geleni yaparlar. Sezgileri oldukça kuvvetlidir.

Yengeç burcu insanlarının ilişkilerinde güven temel dayanaklardan biridir. Bu sebepten dolayı biraz kıskançlığa eğilimlidirler. Yaşadıklarını ve hissettiklerini başkalarına belli etmedikleri için birdenbire karamsarlığa sürüklenebilirler ve kendi iç dünyalarına kapanabilirler.

Geleneksel ve milliyetçi bir yapıları vardır bu yüzden de yaşadıkları bölgeleri çok fazla sahiplenirler. Aynı zamanda gelenekler ve göreneklere bağlı yaşamayı severler. Evlilik için en iyi tercihlerden birisi ise şüphesiz yengeç insanıdır çünkü aile kavramına çok değer vermektedirler. Evlerinde ailesiyle ve dostlarıyla keyifli vakit geçirmek en büyük hobileri arasındadır. 

Akrep Burcu

Akrep Burcu (23 Ekim – 21 Kasım)

Su grubuna ait olan Akrep burçlarının en bilinen özellikleri, güçlü karakterleriyle girdikleri ortamda dikkati hemen üzerlerine çekmeleridir. Aslına bakılırsa çoğu Akrep burcu insanı, sessiz ve az konuşan insanlardır. Olayları iç dünyalarında yaşamayı tercih ederler. Bu sebeple düşüncelerini hiç bir zaman tam olarak anlayamazsınız.

Dostu olmak için can atacağınız fakat düşmanı olmak istemeyeceğiniz burçlardan biridir. Yapılan hataları asla unutmayan bir yönleri oldukları için çok kindardırlar bu yüzden intikam almayı kendilerine görev bilirler. Akrep burcu, çok güçlü, gururlu ve cesur bir karaktere de sahiptir. Karşısındaki kişinin de böyle bir karaktere sahip olmasını bekler.

Bu kişilerin hisleri çok kuvvetli olduğu için, rüyaları da hemen hemen çıkar. Çok kuşkucu bir yapıya sahip olan Akrep burcu insanları için güven en önem verdikleri duygulardan biridir, ilişkilerini güvene dayalı kurarlar. Yalana tahammülleri asla yoktur. Kuşkucu yapılarından dolayı ise araştırmayı ve öğrenmeyi de çok severler. Bu özellik de onların okul ve iş hayatında bir adım öne olmalarını sağlar. Son olarak ise Akrep insanı duygularını çok tutkulu ve zirvede yaşar bu sebeple cinsellik hayatlarında önemli bir yer edinir. 

Balık Burcu

Balık Burcu (20 Şubat – 20 Mart)

Su grubuna ait olan Balık burçlarının en çok bilinen özelliği şüphesiz duygusal olmalarıdır. Şefkatli tavırları ve sonsuz hayal güçleriyle, insanların akıllarında yer edinmeyi başarabilirler. Her ne olursa olsun her zaman kendilerinden çok başkalarını önemser ve düşünürler. Empati yetenekleri çok gelişmiş ve yardımsever kişilerdir. Bir başkasına yardım ediyor olmak onları manevi olarak besler ve bu duruma oldukça önem verirler.

Yapılan iyiliklerin elbet bir gün karşılığını alacaklarını düşünürler. Hırs, şan ve şöhret gibi yoğun duygular beslemezler. Balık insanı oldukça yeteneklidir fakat kendilerini övmeyi asla sevmezler. Etraftaki insanlar tarafından hayalperest olarak anılırlar. Hiç pes etmeden hayal kurup, gerçekleşmesi için fazlasıyla çabalarlar.

Estetik ve sanat onlar için çok önemlidir, yaşadıkları yerden sofralarına kadar hep bir ahenk ve düzen içinde yaşamak isterler. Hisleri çok kuvvetlidir ve her zaman çıkar. Genelde medyumlar ve  falcılar gibi kişiler bu burçtandır. Sevdikleri için her şeyi yapacak olan bir kapasiteleri vardır ve aşkı çok tutkulu yaşarlar. Kısacası duygular söz konusu olunca Balık burcunu unutmamak gerekir.


Sizler için hazırladığımız Su Grubu Burçları yazımızın yanı sıra Youtube kanalımızdan detaylı burç yorumlarını da izleyebilirsiniz. Ayrıca profesyonel falcılarımız aracılığıyla; Kahve, Tarot, Katina, Su ve Yıldızname gibi falları da baktırabilirsiniz. Falsepeti ailesi olarak tüm burçlar için iyi ve keyifli bir hafta dileriz.