2022’de Gerçekleşecek Astrolojik Olaylar

2022'de gerçekleşecek astrolojik olaylar
2022'de gerçekleşecek astrolojik olaylar

2022 yılı boyunca birçok astrolojik olay gerçekleşecek. Gezegen gerilemeleri, retrolar, ay ve güneş tutulmaları ve daha birçok olay meydana gelecek. Elbette ki bu olaylar sonucunda yaşanacaklar ve bizler üzerindeki etkileri de oldukça merak konusu. Uzman astrologlar tarafından yorumlanan, 2022’de gerçekleşecek astrolojik olaylar ile ilgili yaşanacakların ve etkilerinin tüm detaylarını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

2022 Merkür Gerilemesi (Retrosu)

2022 yılında yaşanacak gerilemelerden biri Merkür’e ait olacak. Bu da beraberinde birçok şeyi getirecek elbette. İletişim arızalarının, seyahat sorunlarının ve teknolojik problemlerin normalden daha fazla olacağı bir dönem yaşanacak. Geçmişe dönük bir yaşam süreceğimiz zamanlar gelecek. Bu aynı zamanda geçmişte yarım kalan konuların kapanması için de uygun bir zaman olacak. Şimdi bu Merkür gerilemesinin hangi tarihlerde, hangi burçlara etki edeceğine yakından bakalım.

10 Mayıs – 3 Haziran

Bu tarihler arasında ikizler ve boğa burcunda ikinci bir retro hareketi gerçekleşecek. Bu da bizler üzerinde düşünce şeklimizi yenilemekte zorlandığımız bir etki bırakacak. Yenilenmeye açık olamayacağımız için geçmişte kalan konular önümüze çıkabilir. Bu da bizlere düşünce anlamında engel yaratacaktır.

9 Eylül – 2 Ekim

Bu tarihler arasında terazi burcunda gerçekleşecek ve bununla birlikte geriye doğru bir şekilde başak burcuna geçiş yapacak. Böylelikle geçmiş ilişkilerimize dair takıntılar oluşturabileceğimiz bir etki alanına gireceğiz. Bizler için ilişkilerimizde denge kurmakta zorlanacağımız günler söz konusu olacak.

Merkür gerilemesi, 29 Aralık’tan 18 Ocak 2023’e kadar oğlak burcunda meydana gelecek. Geçmişte yarım olarak bıraktığımız, üstünü kapattığımız her konu gün yüzüne çıkacak. Bu da bize yarım bıraktığımız konuların tamamlanması için bir fırsat olacak. Söz konusu olan olaylar tamamlanmak üzere karşımıza çıkacaklar.

2022 Jüpiter Retrosu (Gerilemesi)

2022 yılında gerçekleşecek retrolardan biri de Jüpiter’e ait olacak. Genişleme, yayılma ve büyütme gezegeni olarak bilinen Jüpiter, 2022 yılına balık burcunda başlayacak. Ardından 10 Mayıs’ta da koç burcuna geçiş yapacak. 28 Temmuz tarihinde ise Jüpiter, retro hareketine koç burcunda başlayıp 28 Ekim’de balık burcunda devam edecek.

24 Kasım tarihinde Jüpiter için ilerleme olacak. Bu hareketin ardındansa 20 Aralık’a kadar tekrar balık burcunda kalacak. Sonrasında Jüpiter, 20 Aralık tarihinden 16 Mayıs 2023 tarihine kadar yeniden koç burcuna geçiş sağlayacak.

Jüpiter burcunun balıkta olması bizi ruhen geliştirecek etkiler sunacak. Jüpiter’in koç burcunda olduğu zamanlar ise kendimizi geliştirmek adına her türlü yeniliğe açık olduğumuz dönemler olacak. Bu etkiyi bizlere sağlayacak olan Jüpiter’in geçişlerinde ise abartılı duygulara ve egoların yükselmesine karşı dikkatli olmamız gerekiyor.

2022 Mars Gerilemesi (Retrosu)

Mars, bizler için her konuda nasıl mücadele verdiğimizi gösterir. En çok mücadele verdiğimiz ve savunmaya geçtiğimiz konuları anlatır. Tarihler 30 Ekim’i gösterdiğinde Mars, retroya girecek. Bu gerileme 12 Ocak 2023 tarihine kadar sürecek. Söz konusu retro ikizler burcunda gerçekleşeceği için de iletişimimiz ve kullandığımız sözcükler bu dönemde biraz sert olabilir. Öfke ve kaygıdan uzak durmakta zorlanacağımız, stres seviyesi yüksek bir dönem yaşanacak.

2022 Satürn Retrosu (Gerilemesi)

Satürn, astolojide karmaları temsil eder. Hatta karmaların lordu ve baş öğretmen olarak geçmektedir. Haritalarımızda hangi alanda yer alıyorsa orada yeniden inşa edeceğimiz konuları ve gireceğimiz sorumluluk alanlarını yaşatmaktadır.

Bununla birlikte yıllar geçtikçe Satürn bizleri büyütür ve öğretmeye devam eder. Kalıcı sistemler inşa etmemize yardımcı olarak zamanı yönetir. 5 Haziran – 23 Ekim tarihleri arasında Satürn, geri harekette olacak. Bu retro ile birlikte geçmişte kaçtığımız, sorumluluk almaktan korktuğumuz her konu yeniden gündeme gelecek. Bu olaylar gündemde olurken geçmişten yarım kalan konuların artık kalıcı bir şekilde kapanması da gerekecek.

Ay Düğümleri

2022 yılında yaşanacak olan astrolojik olaylardan biri de ay düğümleri. Kuzey düğüm, boğa burcunda olacak. Hayatımızda her konuda güven duyduğumuz ve konfor alanımızın ön planda olacağı bir dönem gerçekleşecek. Sistemin artık bizi somut ve sağlam olana ittiği, bu yolda yürümek istediğimiz bir etki alanı gerçekleşecek.

Güneş ay düğümü, akrep burcunda olacak. Bu da geçmişten gelen krizlerimizin, tutkularımızın dönüşecek olması anlamına geliyor. Bizler için tutku ile bağlı ve sahip olduğumuz şeyleri bırakmamız gereken bir dönem olacak.

2022 Yılında Yaşanacak Tutulmalar

2022 yılında gerçekleşecek astrolojik olaylar arasında en merak edilenlerden biri de elbette ki yaşanacak olan güneş ve ay tutulmaları. Hem ruhen hem de yaşantımızda birçok olumlu ve olumsuz etkisi olan bu tutulmaların tarihlerine ve detaylarına birlikte göz atalım.

30 Nisan Güneş Tutulması

30 Nisan tarihinde bir güneş tutulması gerçekleşecek. Söz konusu olan bu tutulma, boğa burcunda meydana gelecek. Bu da hayatımızda kalıcı dönüşümler yaşamak adına bizleri destekleyecek bir etki yaratacak.

16 Mayıs Ay Tutulması

Tarihler 16 Mayıs’ı gösterdiğinde ise bir ay tutulması meydana gelecek. Bu ay tutulması akrep burcunda olacak. Söz konusu tutulmanın üzerimizde büyük etkileri, krizleri meydana gelebilir. İlişkilerimizin sınavdan geçtiği bir dönem yaşayabiliriz. Hayata dair farkındalıklarımızda artış yaşanırken büyük yüzleşmeler ile karşı karşıya kalabiliriz.

25 Ekim Güneş Tutulması

25 Ekim tarihinde bir güneş tutulması daha olacak. Söz konusu olan tutulma yine akrep burcunda gerçekleşecek. Meydana gelen güneş tutulması ile birlikte dönüşüm yaşayacağımız bir dönem elde edeceğiz. Ek olarak bu tutulmayla birlikte tutkularımızın peşinden gidecek, önemli fırsatları değerlendireceğiz.

8 Kasım Ay Tutulması

8 Kasım tarihinde gerçekleşecek olan ay tutulması bu kez de boğa burcunda meydana gelecek. Biraz rahatsız hissedeceğimiz bir dönem yaşatacak olan bu ay tutulması, bizlere yüzleşmeler yaşatacak. Söz konusu yüzleşmeler sebebiyle konfor alanımızdan vazgeçmek durumunda kalabiliriz.


Sizler için hazırladığımız 2022’de Gerçekleşecek Astrolojik Olaylar yazımızın yanı sıra Youtube kanalımızdan detaylı burç yorumlarını da izleyebilirsiniz. Ayrıca profesyonel falcılarımız aracılığıyla; Kahve, Tarot, Katina, Su ve Yıldızname gibi falları da baktırabilirsiniz. FalSepeti ailesi olarak tüm burçlar için iyi ve keyifli bir hafta dileriz.