Haftalık Burç Yorumları- 16 Mayıs Haftası

Haftalık Burç Yorumları- 16 Mayıs Haftası
Haftalık Burç Yorumları- 16 Mayıs Haftası

16 Mayıs- 22 Mayıs haftasının gökyüzü olayları neler? Haftalık burç yorumları ile birlikte bu haftanın burçlar üzerindeki etkileri neler öğreneceğiz. Bu hafta burçları neler bekliyor? Haftalık burç yorumları hakkında detayları merak ediyorsanız, bu yazımı okuyabilirsiniz.

16 Mayıs – 22 Mayıs Haftasının Genel Etkileri Neler?

Haftaya akrep burcunda yaşanacak olan ay tutulmasının etkisi ile başlıyor olacağız. Tutulma esnasında Satürn’ün tutulmaya yapacağı kare açı, Venüs’ün açısız olması, Mars’ın ise Neptün ile yapacağı kavuşum ve tutulmanın GAD tarafında olması yaşantımızda birçok konuda kadersel etkiler yaşayacağımızı gösteriyor. Bu süreçte geleni kabul etmek şartlarımızı zorlamamak bazı konuları akışa bırakmak önemli olacaktır.

Tutulma esnasında yaşadığımız her türlü gelişme ve kriz bize önemli yüzleşmeler ve tamamlanmalar yaşatacak. Ancak bu tamamlanma ve yüzleşmeler bizleri daha iyi bir yükselişe hazırlayacak.

21 mayıs günü Güneş ikizler burcuna geçecek. Hayatımızda iletişim ve ilişkiler hız ve önem kazanacak. Ancak bu süreçte Merkür Retro olacağından ilişkilerde eski konular yeniden gündem olurken kapanmamış konuları kapatma fırsatı elde edeceğiz.

16 Mayıs -22 Mayıs Haftalık Burç Yorumları

Koç Burcu ve Yükselen Koçlar (21 Mart – 20 Nisan)

Koç Burcu

Sevgili Koçlar ve yükselen Koç burçları, haftaya akrep burcunda yaşanacak olan tutulmanın etkisi ile başlayacağız. Tutulma sizleri sekizinci evden etkiliyor olacak. Sekizinci ev haritalarımızda krizleri dönüşümleri kaza ve yaralanmaları anlatan bir evdir dolayısı ile tutulma esnasında bu konulara dikkat etmeniz gerekir. Aynı zamanda sekizinci ev konuları eş ve eşten gelen ortaklaşa kaynakları, borçları ve hukuksal konuları anlatır. Bu konularda krizli durumlarla beraber önemli yüzleşme ve dönüşümler yaşanabilir.

Tutulma esnasında en büyük endişeniz kontrolü kaybetme korkusu olabilir. Yaşamınızdaki gelişmelerin kendi kontrolünüzden çıkmış olmasının belirsizliğini yaşayabilirsiniz. Tutulmanın oluşturacağı krizli durumlarda koç enerjisi ile düşünmeden hareket etmeye meyilli olabilir panik olabilirsiniz. Ancak sağlıklı planlar yapmak sizin için önemli olacaktır. Riskli konulara meyilli olabilirsiniz. Bazı koç burçlarının ameliyat gündemleri olabilir. Bazı konularda fazlaca şüpheli davranarak üstü kapalı olan konuları açığa çıkarmak isteyebilirsiniz ve bu sizi daha zor duruma düşürebilir.

Boğa Burcu ve Yükselen Boğalar ( 21 Nisan – 21 Mayıs)

Boğa Burcu

Sevgili Boğalar ve yükselen Boğa burçları,  Tutulma sizleri yedinci ev konularında etkileyecek. Tutulma sürecince ilişkilerinizde sadakat konusu gündem olabilir. İlişkilerinizde uç noktalar söz konusu olup önemli kırılmalar yaşanabilir. Her türlü konuda ya beyaz ya siyah diyebilirsiniz gri seçeneği sizin için imkansız olabilir. Partnerinizle geçmişte konuştuğunuz ancak tam olarak çözemediğiniz sorunlar tekrar gündeme gelebilir. Bunları bağlarınızı güçlendirmek ve birlikte büyümek için bir fırsat olarak kullanabilirsiniz.

Tutulma esnasında ortaklı işlerde önemli dönüm noktaları yaşanabilir. Merkür’ün ikinci evinizde gerilemesi nedeni ile  bazı boğalar para akışında sorunlar yaşayabilir. Parasal konularda bazı olumsuz haberler gecikmeler söz konusu olabilir. Önünüze gelen sorunlar bazı konularda kapanışlar yaşanmasına neden olabilir. Bu dönemde biraz daha her konuda geri de kalmak isteyebilirsiniz. Hedeflerinizde daha da yükseğe çıkmak isteyebilirsiniz. Temeli geçmişe dayanan konularda risk almalısınız. Bu dönemde sabırlı olursanız istediğiniz hedeflere ulaşabileceksiniz.

İkizler Burcu ve Yükselen İkizler (22 Mayıs – 22 Haziran)

İkizler Burcu

Sevgili İkizler ve yükselen İkizler burçları, Tutulma sizleri altıncı ev konularında etkileyecek. Çalışma ortamınız, iş koşullarınız,  günlük rutinleriniz ve sağlık konularında önemli gelişmeler yaşayabilirsiniz. Bu süreçte kariyeriniz ile ilgili hedeflediğiniz bir noktaya gelebilir ya da olmayacağını düşündüğünüz bir işe başlayabilirsiniz. Mecburiyete dayalı durumlar iş hayatınızda söz konusu olabilir. Başlangıçta sizi zorlayacak gelişmeler sonrasında size önemli çıkışlar yaşatabilir. Bu süreçte yaşadığınız gelişmeler sizlere ileride önemli para akışları yaşatabilir. Bazı ikizler burçları bu süreçte kendilerine ait bir iş yeri açma kararı alabilir ancak bu sürede açacağınız iş yerinde yasal prosedürlere önem vermelisiniz.

Tutulma esnasında burcunuzun yöneticisi Merkür birinci evinizde retro olacak. Yaşamınızın her alanındaki konularda iletişime dikkat etmelisiniz. Önemli anlaşma ve sözleşmeleri ertelemelisiniz. Tutulmanın etkisi duygusal hayatınızı olumlu olarak etkileyecek bu süreçte aşık olabilir evlenmeye yönelik kararlar alabilirsiniz. Ancak yaşadığınız gelişmeler nasıl olursa olsun harekete geçmek için merkürün Retro hareketinin bitmesini beklemelisiniz. Bu süreçte psikolojik anlamda kendinizi  sabırsız hissedebilirsiniz. İç dünyanızdaki dalgalanmalar nedeni ile gelecek kaygısı duyuyor ve kendinizi başarısız hissediyor olabilirsiniz. Ancak hedeflerinizle ilgili iyi bir planlama yaptığınızda kararlı olduğunuzda başarının sizden yana olduğunu unutmamalısınız.

Yengeç Burcu ve Yükselen Yengeçler (23 Haziran – 22 Temmuz)  

İkizler Burcu

Sevgili Yengeçler ve yükselen Yengeç burçları, Tutulma sizleri beşinci ev konularında etkileyecek. Dolayısı ile aşk hayatınız yaşamdan aldığınız keyif, çocuklarınız, spekülatif kazançlarınız konularında önemli gelişmeler yaşayabilirsiniz. Bu süreçte çocuğunuz ile ilgili konularda sorumluluk almanız gerekebilir. Çocuklarınızla aranızda gerginlikler yaşanabilir.

Tutulmanın etkisi ile uzun yıllar devam edecek, maddi bir yükün altına girebilirsiniz. Bekar olan yengeçler bu süreçte yeni bir ilişkiye başlarsa mutluluk getirmeyebilir. İlişkisi olan yengeç burçları ayrılık kararı alabilir ya da partnerlerinden böyle bir talep gelebilir. Tutulmanın etkisi ile gelecek hedeflerinizle ilgili çok nadir karşılaşacağınız bir şans ve fırsat elde edebilirsiniz. Duygusal hayatınızda sadece duygularınız ile ilgili değil mantığınız ile de karar vermeniz gerektiğiniz unutmamalısınız. Tutulma esnasında Retro Merkür on ikinci evinizde olacak zihninizi susturamadığınız bir süreçte içsel olarak takıntılı olabilirsiniz. Ayrıca bu süreçte dolandırıcılık ve arkanızdan dönen işlere dikkat etmelisiniz. Merkür’ün etkisi ile kafa karışıklığı ve yönünüzü bulamadığınız hissi yaşayabilirsiniz. Doğru ile yanlışı ayırt etmekte zorlanabilirsiniz. Yurt dışı ve ticari konularda gecikmeler yaşanabilir.

Aslan Burcu ve Yükselen Aslanlar (23 Temmuz – 22 Ağustos) 

Aslan Burcu

Sevgili Aslanlar ve yükselen Aslan burçları Tutulma sizleri dördüncü ev konularında etkileyecek. Ev hayatınız, aileniz, emlak alımı satımı ve miras konularında önemli gelişmeler yaşayabilirsiniz. Taşınmak zorunda kalabilirsiniz. Bu süreçte kredi ve miras yolu ile gelen bir para ile ev alabilir. Bitişlere bağlı olarak alacağınız yeni kararların kariyer hayatınızda önemli bir kazanç kapısı elde etmenizi sağlayabilir.

Kariyer alanınızda kendinizi yenilemeniz gereken önemli fırsatları tutulmanın etkisi ile hayatınıza getirebilir. Bu dönemde sizi yoran üzen her konuyu bir işaret olarak algılamalı ve sonlandırma cesareti göstermelisiniz. Tutulma esnasında Merkür sosyal hayatınız ve gelecek hedefleriniz alanında olacağından arkadaş ortamlarındaki iletişime önem vermelisiniz. Sosyal çevrenizde yanlış anlaşılmalar yaşayabilirsiniz, bazı arkadaşlarınızı hayatınızdan çıkarma kararı alabilirsiniz. Kazancınızın yeterli olmadığını düşünebilir ek gelir kapısı arayışı içine girebilirsiniz. Jüpiter ve Venüs kavuşumu egonuza göre değil gerçekçi hedefler belirlerseniz istediğiniz para akışını elde edebilirsiniz. Çocuk sahibi olan ya da olmak isteyen aslan burçları bu dönemde çocuklar ile ilgili güzel gelişmeler yaşayabilir.

Başak Burcu ve Yükselen Başaklar (23 Ağustos – 22 Eylül)

Başak Burcu

Sevgili Başaklar ve yükselen Başak burçları,  Tutulma sizleri üçüncü ev konularında etkileyecek. Yakın çevreniz, iletişiminiz ve ticari konularınız ile ilgili bu dönemde önemli gelişmeler yaşayabilirsiniz. İkili ilişkilerinizde partnerinizden sert ve agresif tavırlar görebilirsiniz. Kırıcı konuşmalar geçmişe dayalı sorunlardan kaynaklı olabilir. Yönetici gezegeninizin Retro olması bazı konuların büyümesine neden olabilir. İletişim konularında yanlış anlaşılmalar olabilir. Yol ayrımına geldiğiniz her konuyu zamana bırakmalısınız.

Ayrıca bu süreçte büyük hayalleriniz ve hedefleriniz ile ilgili güzel gelişmeler yaşayabilirsiniz. Bazı başak burçları yurt dışında yaşama kararı alabilir. Bekar bir başaksanız bir evlilik teklifi alabilirsiniz. Uzun vadeli bir ilişkiye başlayabilirsiniz. Bir sağlık sorununuz varsa bu dönemde çözüme yönelik fırsatlarla karşılaşabilirsiniz.  Çocuklarınızla ilgili maddiyata dayalı sorunları çözme fırsatı elde edebilirsiniz. Yöneticiniz Merküre Satürn’ün olumsuz açısı yaşadığınız sorunların hiç bitmeyecekmiş gibi algılamanıza neden olabilir. Evlilik ve iş ortaklıkları konusunda önemli yol ayrımlarına girebilirsiniz ve burada kararınız ne olursa olsun şansın sizden yana olduğunu unutmamalısınız.

Terazi Burcu ve Yükselen Teraziler ( 23 Eylül – 22 Ekim)

Terazi Burcu

Sevgili Teraziler ve yükselen Terazi burçları,  Tutulma sizleri ikinci ev konularında etkileyecek. Kazançlarınız, maddi ve manevi değerleriniz ile ilgili önemli gelişmeler yaşayabilirsiniz. Bu süreçte önemli bir maddi destek görebilirsiniz. Ayrıca iş hayatınızda sizleri geliştirecek yeni eğitimler alabilirsiniz fakat gereğinden fazla harcama yapabilirsiniz.

Tutulmanın etkisi ile hayatınız ile ilgili bir çok konuda daha objektif olabilirsiniz. Evlilik, aile ve eşinizin ailesi ile ilgili konularda önemli bir uyanış yaşayabilirsiniz. Merkür’ün Retro hareketi nedeni ile yeni bir atılım yapmamalı kendinize yeni bir yol haritası çizmeli atacağınız adımları Retro sonrasına bırakmalısınız. Bu dönemde daha önceden başlattığınız işleri tamamlamalı daha önceden aldığınız kararları hayata geçirmelisiniz. Sağlık konularında alternatif tıbbi yöntemleri kullanabilirsiniz. Şans oyunlarında ve borsada kaybedebilirsiniz. Riskli yatırımlardan uzak durmalısınız. Bazı terazi burçları tutulma esnasında sistem karşınıza size faydalı kişileri çıkaracak ancak gelişen her türlü olayda aceleci davranırsanız ilişkilerinizden fayda sağlamanız zor olabilir. Bazı teraziler yeni iş ortaklıkları yapabilir ancak her türlü ortaklık için Retro bitimini beklemelisiniz.

Akrep Burcu ve Yükselen Akrepler (23 Ekim – 21 Kasım)

Akrep Burcu

Sevgili Akrepler ve yükselen Akrep burçları, haftaya sizin burcunuzda yaşanacak olan tutulmanın etkisi ile başlayacağız. Tutulma sizleri birinci ev konularında etkileyecek. Yaşamınızdaki her konuda önemli etki alacaksınız kendinize bakış açınız, fiziksel görüntünüz, ilişkileriniz ve maddi durumlarınızla ilgili önemli tamamlanmalar yaşayacaksınız. Ayrıca bu dönemde ani bir evlilik kararı alabilirsiniz. Bu süreçte ilişkinize biraz daha zaman tanımalı acele kararlar almamalısınız.

Tutulmanın etkisi ile gerçekçi davranmaktan uzaklaşabilirsiniz. Önemli iş teklifleri alabilirsiniz. Yasal kanallarda yürüttüğünüz işlerde mahkeme süreçlerinde olumsuz gelişmeler yaşayabilirsiniz. Bu süreçte aile bireyleri ile yaşayacağınız sorunlar ya da onların yaşamlarındaki sorunlar planlarınızı hayata geçirmekte gecikmeler yaşamanıza neden olabilir. Ayrıca eşinizin ailesi ile ilgili önemli sorunlar yaşanabilir. Keskin restler çekip köprüleri yıkabilirsiniz. Merkür retrosunun etkisi ile kendinizi ifade etmekte zorlanabilirsiniz. Maddi ve manevi gücünüzü kanalize etmekte zorlanabilirsiniz. Kronik rahatsızlıklarınıza çözüm bulabilirsiniz. İlişkisinde sorun yaşayan akrep burçları ortak arkadaşları aracılığı ile ilişkilerindeki sorunları çözebilir. Tutulmanın Satürne olumsuz etkisi ile ilişkilerinizde önemli karmik yüzleşmeler yaşayabilir sorunlarınızı kabullenmekte zorlanabilirsiniz.

Yay Burcu ve Yükselen Yaylar ( 22 Kasım – 21 Aralık)

Yay Burcu

Sevgili Yaylar ve yükselen Yay burçları, tutulma sizlerin on ikinci evinizde yaşanacak. Yurt dışı bağlantılar, bilinç altınız ve sağlığınız ile ilgili konularda önemli dönüşümler yaşayabilirsiniz. Bu süreçte eğitiminize ara verebilir ya da bölüm değiştirme kararı alabilirsiniz ancak şartlarınızı zorlamanız gerekebilir. Ayrıca bu dönemde sistem sizden iş yapma şeklinizi değiştirip fiili olarak çalışmanızı şansa dayalı değil emeğinize dayalı yapmanızı isteyecek.

Sevgili yaylar tutulmanın etkisi ile uzak mesafelerden ya da farklı kültürlerden tanıyacağınız bir kişi ile aşk yaşamaya başlayabilirsiniz. Satürn’ün tutulmaya olan olumsuz etkisi nedeniyle yakın çevrenizdeki bazı kişilerle ilgili önemli yüzleşmeler yaşıyor ve bu konuda zorlanıyor olabilirsiniz. Yakın çevre ilişkilerinizi bu süreçte yeniden yapılandırmanız gerekebilir. Hayatınızda sizi aşağı çeken ilerlemenizi engelleyen kişileri sistem artık hayatınızdan çıkaracaktır. Bu durum size aşırı üzüntü verebilir ancak gidene güle güle demelisiniz çünkü yaşadığınız tüm olaylar kadersel nitelikte olup hayrınıza gelişecek olaylar olacaktır. Tüm yaşadığınız bu konulardan önemli dersler almalısınız. Ayrıca herkes size karşıymış gibi algılayabilirsiniz. Bu dönemde yapacağınız önemli konuşmaları Merkür retrosu sonrasına bırakmalısınız. Merkür uzun süreli ilişkiler evinde Retro olacağından daha önce ilişkinizde yaşadığınız sorunlar yeniden gün yüzüne çıkabilir. Sabırlı davranır etik değerlerin dışına çıkmazsanız her konuda mutluluğu yakalayabilirsiniz ancak fazlaca iyimser davranmamalısınız. Bu süreçte dolandırıcılık konusuna dikkat etmelisiniz.

Oğlak Burcu ve Yükselen Oğlaklar (22 Aralık – 21 Ocak) 

Oğlak Burcu

Sevgili Oğlaklar ve yükselen Oğlak burçları, Tutulma sizlerin on birinci evinizde yaşanacak. Tutulmanın etkisi ile sosyal çevrenizle ilgili konularda ve gelecek hedefleriniz ile ilgili konularda önemli tamamlanma ve yüzleşmeler yaşayacaksınız. Bu tutulma size büyük bir kazanç beraberinde bazı kişilerle yol ayrımlarına itebilir. Bazı oğlak burçları ise çevrelerindeki kişilerin kendilerini kullandıklarını düşünebilir.

Mars Neptün kavuşumun ay düğümlerine yaptığı olumlu açı büyük riskler alma konusunda sizleri gözü kara yapabilir ancak atacağınız her adımın geleceğinizde istikrar ve sağlamlık getirmesine önem vermelisiniz. Tutulmanın etkisi ile size bir çok yerden para akışı gelebilir ya da para akışınızı güçlendirecek işlere girebilirsiniz. Aşık olabilirsiniz ya da çocuk sahibi olabilirsiniz. Merkür gerilemesi kariyer alanınızda ve sağlık evinizde olduğu için bu alanlarda bitti sandığınız sorunlar yeniden karşınıza çıkabilir. Ayrıca hırslarınızı kontrol altına almanız gerekir. Kendi hırslarınızı kontrol edemiyor olmanız bereketinizi azaltırken aynı zamanda süregelen ilişkilerinizi bozabilir. Tutulma esnasında ailenizden bazı kişilerin sağlık sorunları da gündeminiz olabilir.

Kova Burcu ve Yükselen Kovalar ( 22 Ocak – 19 Şubat)

Kova Burcu

Sevgili Kovalar ve yükselen Kova burçları, Tutulma sizlerin onuncu evinizde yaşanacak. İş kariyer ve yöneticilerinizle ilgili konularda önemli yüzleşmeler yaşayacaksınız. İş yerinizdeki pozisyonunuz ve statünüzle ilgili bir kriz yaşayabilirsiniz. Ayrıca evliyseniz ayrılma kararı alabilirsiniz. Yaşadığınız tamamlanmalar ardında sizlere güzel kapılar açabilir. Ayrıca yakın çevrenizdeki kişilerden alacağınız destekler önemli olabilir. Fırsatları değerlendirirken uzman kişilerden destek alarak yola çıkmalısınız. Ev almak ya da sağlam bir işin temelini oluşturmak adına yanlış kişilerle işbirliği yapabilir ve zarar görebilirsiniz.

Tutulma sürecince yaşadığınız yüzleşmeler iç dünyanıza kapanmanıza neden olurken dünyevi şeylerden uzaklaşıp önemli fırsatları kaçırmanıza neden olabilir. Hayatınızdaki tüm gelişmelerin yavaş ilerlediğini düşünebilirsiniz. Ayrıca tutulma esnasında Merkür retrosu kendi hatalarınızla yüzleşmenize neden olurken sizlere bu hataları düzeltme fırsatı sunabilir. Tutulma esnasında bazı kovalar aşk hayatlarında büyük bir sorun ile karşı karşıya kalırken ilişkilerinin sağlamlığı testten geçebilir. Bu süreçte hayatınızda çözülmeyen hiçbir konu bırakmamalısınız. Ve sorunlarını çözdükten sonra yeni başlangıçların sizleri daha yükseğe çıkaracağını unutmamalısınız.

Balık Burcu ve Yükselen Balıklar (20 Şubat – 20 Mart)

Balık Burcu

Sevgili Balıklar ve yükselen Balık burçları, tutulma sizlerin dokuzuncu evinizde yaşanacak. Tutulmanın etkisi ile inançlarınız eğitim hayatınız ve ticari işleriniz hukuksal konularınızla alakalı önemli gelişmeler yaşayabilirsiniz. Bu dönemde hayattan beklentileriniz büyük hayal ve hedefleriniz ile ilgili konularda artık sonuçlanma isteği içinde olabilirsiniz. Meslek değiştirmek isteyebilir, kendinize yeni hedefler belirleyebilirsiniz.

Mars balık burcunda Neptün ile kavuşacağından bazı konu ve gelişmeleri anlamakta zorlanabilirsiniz. Bu süreçte geçmişteki deneyimlerinizi unutmamalı ve aynı hataları yapmamalısınız. Tutulma esnasında Satürn’ün etkisi ile dost ve düşmanı ayırt etmenizi sağlayacak önemli gelişmeler yaşarken bazı kişileri hayatınızdan çıkarmalısınız. Satürn sizi hayatın bazı gerçekleri ile yüzleştirirken sorumluluk almanızı gerektiren durumlar yaşanabilir. Ayrıca bu süreçte plan ve projelerinizi kimseyle paylaşmamalısınız. Tutulma süresince ilişkilerinizde geçmişten gelen çözülmemiş sorunlar yeniden gündeminizi oluşturabilir. Ayrıca yurt dışı bağlantılı konularda bazı konularda aksaklıklar yaşayabilirsiniz. Tutulmanın etkisi ile attığınız hiçbir adımın size mutluluk vermediğini düşünebilirsiniz. Jüpiter’in koç burcuna geçmesiyle tutulma sizlere maddi anlamda size fırsatlar getirebilir.


Sizler için hazırladığımız Haftalık Burç Yorumları yazımızın yanı sıra Youtube kanalımızdan detaylı burç yorumlarını da izleyebilirsiniz. Ayrıca profesyonel falcılarımız aracılığıyla; Kahve, Tarot, Katina, Su ve Yıldızname gibi falları da baktırabilirsiniz. FalSepeti ailesi olarak tüm burçlar için iyi ve keyifli bir hafta dileriz.