Burçlar ve Tarot Kartları – Hangi Burç, Hangi Tarot Kartı?

tarot kartları

Bilindiği üzere burçlar ve tarot kartları karakter analizlerinin vazgeçilmezi olarak hayatımızda yer alıyor. Özellikle karşımızdaki insanın kişiliğini, sahibi olduğu burca bakarak daha iyi anlayabiliyoruz. Bununla birlikte tarot kartları da yüzyıllardır bizlere kılavuz oluyor. Astroloji ile tarot kartları her ne kadar birbirlerinden farklı da olsalar, birçok açıdan bağlantılarının olması da bilinen bir gerçek.

Nasıl ki bizi temsil eden burçlarımız, kişiliklerimizi yansıtmaktaysa; burçları temsil eden tarot kartları da davranış ve kişilik analizlerini oluşturmamızda bize yardımcı olmaktadır. Bu sebeple şimdi burçlar ve temsil ettikleri tarot kartlarını inceleyeceğiz.

Burçlar ve Tarot Kartları

Koç Burcu – İmparator Tarot Kartı

imparator kartı

İlk burç nasıl Koç’sa, ilk tarot kartı da İmparator’dur. Özellikleri açısından birbiriyle uyumlu ve tamamlayan niteliktedir. İrade ve mücadele anlamı taşıyan bu kart, Koç burcunun en belirgin özelliklerinden biri olan liderlik vasfı ile birleşir. Keza, İmparator kartı, liderliğin temsilidir. İlişkilerde gerçekçi gücünü ortaya çıkaran İmparator kartı, duygularını arka planda tutmayı tercih eder. Söz konusu olan kart, istediklerini yaptırmak için karizma ve cazibesini kullanmaktan çekinmez.

Boğa Burcu – Aziz Tarot Kartı

azize kartı

Boğa burcu, dünyevi olgularla ilgilenen, paraya değer veren, hayatında sahip olma duygusuna epey yer ayıran bir burçtur.  Sabit fikirli bir yaşam biçimini benimseyen Boğa burcu, kararlarından vazgeçmeyecek bir iradeye sahiptir. Boğa burcunu temsil eden Aziz kartı da genel anlamda vicdan ve eskiye bağlı olma durumunu simgeler.

Kararlarından dönmeyen yapısı da bu kart sayesinde güçlenir. Boğa burcu, her ne kadar geleneksel bir düşünce tarzına sahip olsa da Aziz kartı sayesinde yeniliklere izin verilmesi gerektiğini de kendine hatırlatır. Boğa burcu eskiye gereğinden fazla bağlı kalırsa, Aziz kartı bunu dengeleyerek karşısına çıkacak yeni fırsatları görmesini sağlamaktadır. Çünkü bu hayatta değişim de kaçınılmazdır.

İkizler Burcu – Aşıklar Tarot Kartı

aşıklar kartı

İkizler burcu, bilindiği üzere değişken bir karakter yapısını simgeler. Liderlik vasfına sahip olmasının yanı sıra birden fazla işe odaklanabilme yeteneği de mevcuttur. Ruh hali endişeli olduğunda veya negatif bir durum sırasında bunu kamufle edebilen İkizler burcu, duygu değişimleri konusunda hızlıdır.

İkizler burcunu temsil eden Aşıklar Kartıdır. Aşıklar kartının ilk etapta aşkı simgelediği düşünülse de aslında birden fazla durum arasında kalmayı simgeler. İkizler burcu iki durum arasında kaldığında seçim yapamayacak ve ikisini de denemek isteyecektir. Aşıklar kartı da bir sonuca varmadan önce dikkatli olmak gerektiğini belirtir. Bu sebeple birbirini tamamlayan İkizler burcu ve Aşıklar kartı, kararsızlık esnasında huzursuzluğu önleyerek, uzlaşmacı bir yapı sergilenmesini sağlar.

Yengeç Burcu – Savaş Arabası Tarot Kartı

savaş arabası

Yengeç burcu için duygu ve düşünceler daima bir arada olmalıdır. Hayalini kurduğu, kendisini özgür hissedeceği yer sıcak bir yuvadan fazlası değildir. Enerjisini adeta ruhundan ve aklından alır. Gerçek yaşamda da Yengeç burçları, tıpkı bir savaş arabacısı gibi zırha sahiptirler. Bu sebeple Savaş Arabası tarot kartı, anlamı dolayısıyla da Yengeç burcunu yansıtır. Söz konusu kart, manevi ve dünyevi olaylar arasında gidip gelinmesini işaret eder. Buna ek olarak, ruhsal ve fiziksel olanla bilinç ve bilinçaltı arasındaki bağlantıyı da tamamlar. 

Aslan Burcu – Güç Tarot Kartı

güç kartı

Güç tarot kartı ilk olarak yüksek bir özgüvene ve risk almaktan korkmayan bir kişiliğe işaret etmektedir. Aslan burcu da organize yeteneği yüksek, yönetmekten keyif alan bir burçtur. Bu bağlamda Aslan burcu ve sahip olduğu Güç tarot kartı birbirini tamamlayan bir niteliktedir. Şans açısından zaten bir sorunu olmayan Aslan burcu, söz konusu kart sayesinde bunu garantilemiş olur. Güç tarot kartı ve Aslan burcu birleştiğinde, özgüven ve cesaret bir arada ilerler.

Başak Burcu – Ermiş Tarot Kartı

ermiş kartı

Başak burcunun en önemli kişilik özelliği çalışkan bir yapıya sahip olmasıdır. Bunun yanı sıra çevresinde tembel insan bulundurmayı da sevmez. Yaptığı işlerde mükemmelliyetçi olmasıyla bilinen Başak burcu, dinlenirken bile mutlaka bir şeylerle meşgul durumdadır. Ermiş tarot kartı ise iç dünyamıza dönüşü simgelemektedir. Bu kart tam olarak tecrübe ve buna bağlı olarak bilgiyi işaret eder. Edindiği bilgiyi kendisine saklamak yerine çevresine de dağıtmayı öğütleyen Ermiş tarot kartı, maneviyata yönelen bir yapıyı da benimser.

Terazi – Adalet Tarot Kartı

Terazi burçları idealist bir yapıya sahiptir. Her zaman neşeli bir karakter olan bu burç, uyum ve dengenin burcu olarak bilinir. Etrafında devamlı pozitif duyguları barındırmak istese de ayrıntılara çok fazla takıldığı ve bu yüzden kararsızlıklar içinde kaybolduğu zamanlar da olur. Adalet tarot kartı da Terazi burcunun eşitlik ve adalet sevgisine işaret etmektedir. Söz konusu burcun kibir gibi negatif yönleri de bulunmaktadır. Böyle zamanlarda Adalet kartı, olması gerekenden daha katı davranışlar gerçekleştiğinde dengeyi sağlar.

Akrep – Ölüm Tarot Kartı

ölüm kartı

Akrep burcu, keskin çizgileri olan bir karakterdedir. Yaptığı her işi ciddiye alan bu burç, duygularını asla gizleme ihtiyacı duymaz. Ek olarak kendisine yapılan iyilikleri unutmadığı gibi kötülükleri de unutmaz. Yaşadığı olaylara şüpheci davranan Akrep burcu, mantığı ile ilerlemeyi tercih eder. İsmi her ne kadar Ölüm olsa da burcun temsil ettiği tarot kartı önemli bir olayın bitip yeni bir başlangıcın yapılacağının işaretidir. Her şeyin elbet bir sona varacağını simgeler. Geçmişle vedalaşmayı öğütleyen bu kart, kaybedilenler ile yüzleşmeyi, onlara takılıp kalmamayı öğütlemektedir.

Yay- Denge Tarot Kartı

denge kartı

Yay burcu, eğlenceye ve sosyalliğe düşkün bir yapıdadır. Denge tarot kartı ise sükûnet ve objektifliğin timsalidir. Yay burcunu temsil eden tarot kartı farkındalığın dengelenmesinde büyük rol oynar. Bu sayede daha doğru ve tutarlı yargılara varmak çok daha kolay olacaktır. Aynı zamanda böyle zamanlarda Yay burçlarına egodan uzak durup kendilerini sınırlamamaları öğütlenir. Yay burçları aynı zamanda sosyalliklerinin yanı sıra maneviyatı ve ruhsal yolculuğu da ihmal etmemelidir. Daima orta yol bularak ilerlemek güzel sonuçlar verecektir.

Oğlak – Şeytan Tarot Kartı

şeytan kartı

Görev bilinci epey yüksek olan Oğlak burcu, çalışkan ve idealist bir yapıya sahiptir. Geleceği planlamaktan keyif alır. Karakter özelliklerinden en önemli olanlar ise ciddi ve iradeli bir kişiliğe sahip olmasıdır. Oğlak burcunun temsil ettiği tarot kartı olan Şeytan kartına baktığımız zaman, yanlış bir karardan kaynaklı olarak olumsuz bir durum oluştuğunu görürüz. Bu durum farkında olmasa da Oğlak burcunun kendi isteğiyle oluşmuştur. Şeytan tarot kartı, kendi olumsuzluklarını ve kötü taraflarını düşünerek bir sonuca varması gerektiğini öğütlemektedir. Asıl potansiyeline bu şekilde ulaşacak olan Oğlak burcu, hırslarından ve egosundan sıyrılmalıdır.

Kova – Yıldız Tarot Kartı

yıldız kartı

Kova burcu karakter olarak sevecen ve neşeli olarak bilinir. Yeniliklerden kendini mahrum bırakmazken bilgiye de gereksinim duyar. Pozitif yönlerinin yanı sıra kimi zaman inatçı ve kendi doğrularında ilerleyen bir kişiliğe bürünebilir. Kova burcu için asıl önemli olan özgürlüğüdür. Kova burcunu temsil eden Yıldız tarot kartı, yeniliklerin sembolüdür. Yeni bir umuda veya ilhama işaret eden kart, geçmişi geride bırakıp yapılan hatalara bakmamayı öğütler. Sosyalliği ile bilinen Kova burcu, Yıldız kartı ile birleşince bulunduğu ortamda yenilikçiliğe dikkat çeker.

Balık – Ay Tarot Kartı

ay kartı

Hayal gücünün yoğunluğu ile bilinen Balık burcu, en iyimser burçlardan biridir. Yaşamın tadına varmaya odaklanırken bir yandan da geçmiş ve geleceği çok irdelemez. Sabırlı ve sakin olmasıyla birlikte kin tutmayan affedici bir karakteri vardır. Ay tarot kartı, ilerlemenin korkularımızla yüzleşerek yapılacağını işaret eder. Söz konusu Ay tarot kartı, Balık burcu ile birleştiğinde, bilinçaltına inilmesi gerektiğini ve görmezden gelinen negatif duygularla yüzleşilmesini söyler. Söz konusu tarot kartının işaret ettiği gibi bu karanlık sürecin sonunda daima ışık vardır. 


Sizler için hazırladığımız Burçlar ve Tarot Kartları- Hangi Burç Hangi Tarot Kartı? yazımızın yanı sıra Youtube kanalımızdan detaylı burç yorumlarını da izleyebilirsiniz. Ayrıca profesyonel falcılarımız aracılığıyla; Kahve, Tarot, Katina, Su ve Yıldızname gibi falları da baktırabilirsiniz. FalSepeti ailesi olarak tüm burçlar için iyi ve keyifli bir hafta dileriz.