4 Aralık Güneş Tutulması ve Burçlar Üzerindeki Etkileri

Güneş tutulması

4 Aralık 2021 tarihinde meydana gelecek olan Güneş tutulması, Merkür’ün etkili olduğu Yay burcunda gerçekleşecek. Düşüncelerimiz ve zihnimiz tutulmanın etkisiyle kesin kararlar almamıza, geri dönüşü olmayan sabit fikirlere saplanmamıza neden olabilir. İletişim gezegeni Merkür’ün sahnelerde olduğu güneş tutulmasında ani ve kararlı bitişler yaşayabiliriz. Tutulma öncesinde aylardır retro halinde olan Neptün, düz hareketine geçmiş olacak ve Merkür’e kare bir açı yapacak. Dolayısıyla da aldığımız bu keskin kararlar doğru ve gerçekliği olan kararlar olacak. Yaşamımızdaki her hamlemiz kendi irademizle alacağımız doğru kararlardan etkilenecek.

Güneş tutulmaları her zaman Ay tutulmalarına göre bir şeyleri daha net algıladığımız zamanları getirir. Yani Ay tutulmalarında kriz ve kaoslar, içsel hesaplaşmalar yaşarız fakat  Güneş tutulmalarında artık olanları kabul edip aydınlandıktan sonra rotalarımızı belirleriz.

Tutulma anında etkin olan Mars Jüpiter karesi ekonomik anlamda yaşadığımız krizin daha görünür olmasına neden olabilir. Bu süreçte kesinlikle riskli yatırımlardan ve büyük hamlelerden uzak durmamız gerekiyor. Finansal açıdan dengesiz ve değişken durumlar söz konusu olabilir.

Tutulma esnasında Oğlak burcu yükseliyor olacak. Venüs ile Plüton birlikte görünecek; özellikle finansal konularda ve ilişkilerimizde hırs ile hareket etmemiz gerekiyor. Tutulmanın etkisi ile ilişkilerde baskıcı tavırlar sergilememiz söz konusu olabilir.

Chiron’un tutulmaya üçgen açı yapacak olması kendi kendimizi bu zor dönemde iyileştirebileceğimize dikkat çekiyor. Eksik taraflarımızı görüp kabullenip yaralarımızdan şifalanmak bu süreçte en doğru yol gibi görünüyor.

Ülkemizin altıncı evinde yaşanacak olan 4 Aralık Güneş tutulması sağlık konularına dikkat çekiyor. Ayrıca yerel yönetimler ve hizmet alanlarını öne çıkarıyor. Mars ve Jüpiter kavuşumu ise bu alanlarda verilecek mücadeleyi anlatıyor. Tutulma esnasında ülkemizin sekizinci evinde olan Venüs ve Plüton borçlanmaya dikkat çekerken döviz artışlarının da devam edeceğini vurguluyor.

4 Aralık Güneş Tutulması ve Burçlar Üzerindeki Etkileri

Koç Burcu ve Yükselen Koçlar  (21 MART – 20 NİSAN)

Ticari anlaşmalar ve yurt dışı konularınız ön plana çıkarken yeni bir eğitime başlamanız da söz konusu olabilir. Sorunlu ilişkisi olan Koç burçları ilişkilerini bitirme kararı alabilir. İlişkisi olmayan Koç burçları yeni bir ilişkiye başlayabilir. Tutulmanın etkisi ile birçok konuda eski düşünce kalıplarını bırakıp yeni düşüncelere ve inanışlara yönelmeniz söz konusu olabilir.

Boğa Burcu ve Yükselen Boğalar (21 NİSAN -20 MAYIS)

Yatırım planlarınızı bu süreçte tekrardan gözden geçirebilirsiniz. Tutulmanın etkisi ile eşten gelen yada dışarıdan gelen paralar; miras ve nafaka konuları gündeminiz olabilir. Beklediğiniz bir kredi yada para elinize geçebilir. Harcamalarınız ve yatırımlarınız konusunda dikkatli olmalısınız.

İkizler Burcu ve Yükselen İkizler (21 MAYIS- 21 HAZİRAN)

Bir süredir ikili ilişkileriniz konusunda yeni kararlar alacağınız bir dönem olacak. Evlilikleri problemli olan ikizler boşanma kararı alabilir. Duygusal hayatınızda daha cesur olabilirsiniz. Harekete geçemediğiniz konularda sorunlarınıza keskin kararlarla çözüm bulacaksınız. Tutulmanın etkisiyle yaşam planınızı tamamen değiştirebilirsiniz.

Yengeç Burcu ve Yükselen Yengeçler  (22 HAZİRAN – 22 TEMMUZ)

Günlük rutinleriniz, çalışma temponuz ve sağlığınız ile ilgili yeni düzenlemeler içine girebilirsiniz. Kariyer konularında şanslı olacağınız bir dönem geliyor. İş arayan yengeçler yeni iş başlangıçları yapabilir. İş yaşamlarında sorunları olan Yengeç burçları iş değişimi yapabilir. Evcil bir hayvanı yaşamınıza dahil edebilirsiniz.

Aslan Burcu ve Yükselen Aslanlar ( 23 TEMMUZ-22 AĞUSTOS)

Hobilerinize ve ilgi alanlarınıza size keyif veren konulara yönelmek isteyeceksiniz. Tutulmanın etkisi ile duygusal bir ilişkiye başlayabilirsiniz. Çocuklarınızla ilgili konular gündem olabilir. Sanatsal aktiviteler içinde yer alabilirsiniz. Kendinize zaman ayırmak isteyeceğiniz bir dönemde olacaksınız.

Başak Burcu ve Yükselen Başaklar (23 AĞUSTOS-22 EYLÜL)

Aile bireyleri ile ilgilenmenizi gerektiren konular söz konusu olabilir. Emlak alımı satımı ve taşınma konularında radikal kararlar alabilirsiniz. Ev içi düzen değişimleri söz konusu olabilir. Ebeveynleriniz ile ilgili baskıcı durumlara karşı farklı bir duruş sergileyebilirsiniz.

Terazi Burcu ve Yükselen Teraziler  (23 EYLÜL-22 EKİM)

Kendinizi nasıl ifade ettiğiniz, fikirlerinizi nasıl ortaya koyduğunuzla alakalı yeni farkındalıklar elde edebilir; yakın çevre ilişkilerinizde iletişiminizi güçlendirebilirsiniz. Daha çok öğrenmek ve bilgi edinmek isteyeceğiniz bir zamanda olacaksınız. Yeni fikirler üreteceğiniz bu süreçte kendinizi geliştirmeye açık olacaksınız. Kısa mesafe seyahat planlarınız gündeminizi oluşturabilir.

Akrep Burcu ve Yükselen Akrepler  (23 EKİM-22 KASIM )

Kazanç kapılarınızı arttırma konusunda birçok fırsat elde edebilirsiniz. Her türlü yeteneğinizi paraya çevirebilirsiniz. Hukuksal kanallarda yürüttüğünüz işler çözüme kavuşabilir. Kaynaklarınızı arttırma fırsatı elde edeceğiniz bu süreçte doğru yatırımlar yapacaksınız.

Yay Burcu ve Yükselen Yaylar ( 23 KASIM-22 ARALIK)

Hayatınızı ve yaşam planınızı kökten değiştireceğiniz etkiler içinde olacaksınız. Vereceğiniz her türlü karar yaşamınızın bundan sonraki sürecine etki ediyor olacak. Duygusal hayatınızda yeni bir ilişkiye başlayabilir ya da ayrılık kararı alabilirsiniz. Ortak iş yaptığınız kişilerle ilgili radikal kararlar alabilirsiniz.

Oğlak Burcu ve Yükselen Oğlaklar  ( 23 ARALIK-22 OCAK)

İçe dönmek isteyeceğiniz ve sorgulamalar yapacağınız bir dönemde olacaksınız. Her türlü işinizi gizlilik içinde yürütmek isteyebilirsiniz. Ruhsal anlamda büyük bir şifalanma yaşayabilirsiniz. Ne istediğinizi net olarak algılayacağınız bu süreçte kimlerle yola devam edeceğiniz kararını verebilirsiniz.

Kova Burcu ve Yükselen Kovalar  ( 23 OCAK – 22 ŞUBAT)

Sosyalleşeceğiniz bir süreçten geçiyor olacaksınız. Yeni arkadaş grupları edinebilir, sosyal çevrenizde adeta parlayabilirsiniz. Tutulmanın etkisiyle girdiğiniz ortamlarda fikirleriniz ve cesaretiniz dikkat çekebilir. Otorite figürlerinden destekler alabilirsiniz. Yaşam vizyonunuz tutulmanın etkisiyle büyük bir değişime girebilir.

Balık Burcu ve Yükselen Balıklar ( 23 ŞUBAT – 22 MART)

Kariyer hayatınızda yeni bir düzene geçebilirsiniz. İş hayatınızda yaşamınızı kökten etkileyecek büyük fırsatlar ile karşılaşabilirsiniz. Kendi işini kurmak isteyen Balık burçları olumlu destekler alacak. Aile içinde geçmişten gelen sorunları çözüme kavuşturabilirsiniz.


4 Aralık Güneş Tutulması ve Burçlar Üzerindeki Etkileri yazımızın yanı sıra Youtube kanalımızdan detaylı burç yorumlarını da izleyebilirsiniz. Ayrıca profesyonel falcılarımız aracılığıyla; Kahve, Tarot, Katina, Su ve Yıldızname gibi falları da baktırabilirsiniz. FalSepeti ailesi olarak tüm burçlar için iyi ve keyifli bir hafta dileriz.